Vi inleder omställning till fossilfria transporter
2021-02-11

Vi inleder omställning till fossilfria transporter

Först ut är en helt eldriven lastbil från Volvo Lastvagnar som kommer att användas för distribution i Göteborg.

Igår fick vi äntligen vår första eldrivna lastbil, en Volvo FL Electric från Volvo Lastbilars elfordonsprogram. Deltog vid överlämnandet gjorde NTEX vd Thomas Ström, tillsammans med chauffören Krister Skogbäck och NTEX Inrikes vd Anette Yngvesson.

Förutom minskad miljöpåverkan innebär eldriften även lägre ljudnivåer som tillsammans med en bra arbetsmiljö i hytten kan bidra till en förbättrad arbetssituation för chaufförer och andra som verkar i närheten.

Läs mer i pressmeddelande: https://www.mynewsdesk.com/se/ntex-ab/pressreleases/ntex-inleder-omstaellning-till-fossilfria-transporter-startar-med-en-av-de-foersta-ellastbilarna-i-vaestsverige-fraan-volvo-3072400