Vi expanderar i Skåne!
2021-04-08

Vi expanderar i Skåne!

Från och med 1 april utökar vi vår kapacitet på vår Crossdock i Malmö.
Vi tar över 1540 m2 och har då totalt en yta om ca 4000 m2, med 5 stycken nya lasthus och 1 sidolastbrygga.

''Vi ser en spännande potential på marknaden i Malmöregionen och när vi nu kan utöka våra ytor så kan vi också möta kundernas efterfrågan ännu bättre.'' Säger Robert W, platschef Skåne.

Är du nyfiken på vad vi kan göra för dig i Malmö?
Varmt välkommen att kontakta oss på hej@ntexinrikes.se
Vår försäljningschef Jonas Westerén om mätbar kundnytta
2021-03-18

Vår försäljningschef Jonas Westerén om mätbar kundnytta

Vårt mål är att Ntex Inrikes ska vara det företag i branschen som ger köpare av transport- och logistiktjänster mest valuta för pengarna. Det betyder inte att vi alltid ska vara billigast, utan att våra tjänster ska vara de mest prisvärda i förhållande till kvalitet och service. Hos oss ska det vara lätt att boka, kunderna ska få svar på sina frågor snabbt av våra kunniga medarbetare, leveranserna ska ske i tid och vi ska hålla en hög och jämn servicegrad.

Vi har nyligen utfört en kundnöjdhetsundersökning. Att leverera på våra löften är viktigt för oss.

När våra kunder tycker till, ger de oss höga betyg när det gäller tillgänglighet, återkoppling, raka besked och de tycker att vi är en värdefull affärspartner till dem.

Tack bästa kunder för ert förtroende!

Jonas Westerén, försäljningschef Ntex Inrikes
Vi inleder omställning till fossilfria transporter
2021-02-11

Vi inleder omställning till fossilfria transporter

Först ut är en helt eldriven lastbil från Volvo Lastvagnar som kommer att användas för distribution i Göteborg.

Igår fick vi äntligen vår första eldrivna lastbil, en Volvo FL Electric från Volvo Lastbilars elfordonsprogram. Deltog vid överlämnandet gjorde NTEX vd Thomas Ström, tillsammans med chauffören Krister Skogbäck och NTEX Inrikes vd Anette Yngvesson.

Förutom minskad miljöpåverkan innebär eldriften även lägre ljudnivåer som tillsammans med en bra arbetsmiljö i hytten kan bidra till en förbättrad arbetssituation för chaufförer och andra som verkar i närheten.

Läs mer i pressmeddelande: https://www.mynewsdesk.com/se/ntex-ab/pressreleases/ntex-inleder-omstaellning-till-fossilfria-transporter-startar-med-en-av-de-foersta-ellastbilarna-i-vaestsverige-fraan-volvo-3072400
Är du redo för ett mer hållbart logistikupplägg?
2021-02-03

Är du redo för ett mer hållbart logistikupplägg?

Om 10 år ska de klimatpåverkande utsläppen från de svenska inrikestransporterna vara 70 procent lägre än för tio år sedan. Det kommer att bli en minst sagt tuff uppgift. Men omöjlig är den inte. Om vi hjälps åt kan vi komma långt.

Hos oss på Ntex Inrikes har hållbarhetsresan pågått ett tag. Vi samarbetar bara med åkerier som lever upp till våra högt ställda utsläppskrav. Genom smart logistik, ökat kapacitetsutnyttjande och samlastning kan vi uträtta mer med färre mil på väg. Våra egna fordon tankar vi om möjligt med förnybart bränsle. Samtidigt utför vi fler och fler av våra uppdrag med tåg. Klimatkompensation ingår i vårt kunderbjudande sedan länge.

Nu vill vi ta nästa steg och möta hållbarhetsutmaningarna genom ett ännu tydligare partnerskap med våra kunder. Vi är experter på logistiklösningar – men du är expert på din produktkedja. Ta kontakt med oss så sätter vi ihop ett expertteam. Med gemensamma krafter skapar vi en mer hållbar logistiklösning för dig, och för framtidens klimateffektiva transporter.

Nämnde vi att vi precis gått med i ett lokalt klimatavtal med Helsingborgs Stad – läs mer om detta här https://www.mynewsdesk.com/se/helsingborg/pressreleases/flera-foeretag-har-nu-skrivit-paa-klimatavtal-i-helsingborg-3068240

Se även vår film om varför vi skrivit på avtalet! https://youtu.be/o2-lDBtdr0M
Vad menas med hållbara transporter?
2021-01-20

Vad menas med hållbara transporter?

VD:n och marknadschefen tittar lite på vad begreppet hållbarhet innebär i transportsammanhang.

• Ekologisk hållbarhet - Den handlar om jordens ekosystem och att långsiktigt behålla dess önskade funktioner
• Social hållbarhet – allas lika rättighet – hälsa och utbildning
• Ekonomisk hållbarhet – låga kolutsläpp, cirkulär ekonomi

Vi som håller på med transport av gods kan idag inte utlova att vara klimatneutrala eller 100% hållbara. Men vi kan däremot ha en plan för att över tid minska vårt klimatavtryck. Och det är precis det vi gör!

Vi byter successivt ut fordon från fossila bränslen till drift på förnybar energi. I vårt fall handlar det först om våra truckar, men även lastbilar över kommande år. Vi och våra kunder klimatkompenserar CO2-utsläpp i projekt där man byter ut fossila utsläpp mot förnybar energi, vi ser över våra terminaler och kontor för att se till att de är så energisnåla som möjligt. Vi har fler digitala möten än tidigare och reser mindre i tjänsten. Vi jobbar i partnerskap med våra kunder och åkerier – och hittar den mest hållbara logistiklösningen och ser till att inte transportera luft. Tillsammans med våra medarbetare engagerar vi oss i välgörenhet och sociala aktiviteter såsom Rosa Bandet, Mustaschkampen och Musikhjälpen. Vi sponsrar idrott- och sportaktiviteter.

Något som vi skulle vilja fråga transportköparna – företag såsom privatpersoner – hur kommer det sig att man förväntar sig billiga eller till och med gratis transporter? Skall chauffören inte få någon lön? Kör lastbilen på luft? Nej så är det givetvis inte när man tillhandahåller en hållbar transport.

Tillsammans måste vi ta vårt ansvar i hela kedjan! Varje dag kan vi bli lite bättre. Mot 2030 och Parisavtalet – tillsammans! Och då kostar transporten. Är ni med oss?